Genealogie Van Wely / Van Welie

 

Het plaatsje Wely in De Betuwe

 

De buurtschap Wely ligt vlak bij de buurtschap Hien, tot de herindeling van 1 januari 2002 behorend tot de gemeente Dodewaard. Sindsdien behoort het met Hien en Dodewaard tot de nieuwe gemeente Kesteren. Later is de naam van deze gemeente veranderd in Neder-Betuwe.
De naam van de plaats komt al in de 8ste eeuw voor als “Vulie”, in de 11e eeuw wordt “Welie in de Batua“ gemeld als bezit in het (omstreden) register van het klooster Sint Vaast (St. Vedastus) in Atrecht (nu Arras).


Ansichtkaart Groenestraat met dijk, Wely

 

Ansichtkaart Smauzendam, WelyTopografische kaart uit 1909 met Dodewaard, Hien en Wely

 

Recente luchtfoto van Wely (Google Earth)

 

Plaatsnaambord Wely, Gemeente Neder-Betuwe

 

Meer informatie over de gemeente vindt u op haar website

 

Laatst bijgewerkt op 15.09.2023 10:30 uur.

Copyright © 2019 - G.L. van Welie
Niets uit deze website mag worden gekopieerd, verspreid en/of gepubliceerd zonder schriftelijke toestemming van de auteur.
Levende personen zijn in verband met hun privacy niet altijd vermeld. Waar mij wel gegevens bekend zijn van deze nazaten is dat aangegeven met (niet vermeld).
Tussen haakjes is soms mijn bron vermeld: (adv) betekent dat mijn bron een familie(adv)ertentie is. Daar waar ik zelf gegevens heb gecheckt met de burgelijke stand (bs) of dtb boeken van de kerk: (d)oopboek, (t)rouwboek (b)egraafboek heb ik dat erbij vermeld.

Heeft u aanvullingen of opmerkingen?

home